Imprimanta multifuncțională laser – tot ce trebuie să știi despre aceasta

Imprimante multifunctionale

Imprimanta multifuncțională laser – tot ce trebuie să știi despre aceasta

Imprimanta multifuncțională cu laser câștigă tot mai mult teren în comparație cu imprimantele clasice. Necesitatea unui astfel de aparat este indispensabilă în domeniul corporate, la birou, unde printarea documentelor este extrem de necesară. În cele ce urmează vom prezenta care sunt principalele caracteristici ale acestei imprimante cu laser, dar și câteva direcții despre cum să alegi imprimanta potrivită nevoilor tale.

Care este diferența între imprimanta laser și imprimanta clasică?

Pentru a lămuri lucrurile, termenul de imprimantă clasică se referă, de fapt, la imprimanta cu cerneală. În comparație cu aceasta, imprimanta cu laser folosește un toner. Acesta este o pudră din plastic care, prin încălzire, este aplicat pe hârtie. De asemenea, o altă diferență este prețul de achiziționare al celor două imprimante. Astfel, imprimanta inkjet sau cea clasică este mai ieftină, însă viteza de printare este mai scăzută. În cazul în care este nevoie de o capacitate mare de printare, se recomandă imprimanta multifuncțională cu laser. De altfel, cea din urmă, îndeplinește mai multe roluri deodată: fotocopiator, de scanner și chiar de fax.

Care sunt criteriile pentru a alege o imprimantă multifuncțională?

Printre cele mai importante aspecte în ceea ce privește alegerea unei imprimante multifuncționale se numără următoarele:

 • Tehnologii de imprimare – așa cum am precizat, există două opțiuni: imprimanta laser sau inkjet.
 • Documente alb-negru sau color – deși majoritatea documentelor care urmează a fi printate sunt alb negru, există posibilitatea să existe situații când va fi necesară imprimarea color.
 • Formatul de tipărire – cel mai des format folosit este A4, însă în anumite situații este nevoie printuri mai mari. Astfel, majoritatea imprimantelor multifuncționale au mai multe posibilități de format de tipărire.
 • Conectare – pentru facilitarea transmiterii informațiilor, poți conecta imprimanta wireless la calculator sau laptop.
 • Imprimare față-verso: o funcție importantă pentru un volum mare de documente imprimate este imprimarea pe ambele părți care se realizează automat. În felul acesta, nu va fi nevoie să fie întoarse foile manual
 • Rezoluția de imprimare: este estimată cu ajutorul unității de măsură DPI. Aceasta se referă la numărul maxim de puncte imprimate pe un inch liniar

Funcții imprimante multifuncționale laser

În funcție de modelul ales, o imprimantă laser are mai multe funcții. Printre cele mai importante amintim:

 • Fotocopiere: permite să faci copii xerox fără ca imprimanta să fie conectată la un calculator;
 • Imprimare față/verso: permite să imprimi fără să fie necesară întoarcerea foii manual.
 • Scanner: permite scanarea documentelor de orice tip.
 • Fax: imprimantele laser multifuncționale au rolul unui fax
 • Conexiune Wi-Fi: permite conectarea la mai multe dispozitive.
 • Printare fotografii: permite printarea fotografiilor sau a imaginilor la o calitate foarte bună și în formate diferite.

Vlamir – soluţii de tipărire şi echipamente de printare şi copiere

Vlamir are o experiență de peste 25 de ani parteneriatele cu furnizori de top. Profesionalismul și sprijinul clienților oferit de-a lungul timpului reprezintă cheia succesului nostru. De asemenea, suntem alături de clienții noștri oferindu-le soluţii competitive, pe care îşi pot baza cu încredere afacerile.

În afară de soluţii de tipărire şi echipamente de printare şi copiere SHARP, XEROX şi KYOCERA, VLAMIR oferă o gamă largă de produse pentru birou: distrugătoare, laminatoare, ghilotine, aparate de îndosariat, calculatoare de birou şi consumabile reprezentând branduri de o calitate excepţională: CITIZEN, DESQ, SAFESCAN, KOBRA, MONDI, AVERY ZWECKFORM, VIQUEL, RAPESCO şi multe altele.

 

Contactează-ne  și alegem cea mai bună soluție de imprimare pentru planurile tale de viitor!

 

Add Comment